16.08.2017

Saavutettavuus Likkojen Lenkeillä

Esteetön taide ja kulttuuri on toteuttanut Likkojen Lenkki -tapahtumien saavutettavuuden ja palvelut kaikille soveltuviksi vuodesta 2012 lähtien. Likkojen Lenkille se on vuosien saatossa muodostunut luonnolliseksi osaksi tapahtumaa, taata, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä pois tapahtumasta avustajan puutteen tai palvelujen vuoksi.

Yksi tärkeimmistä asioista saavutettavuutta toteutettaessa on tiivis yhteistyö vammaiskentän toimijoiden ja yhdistysten kanssa. Tehdään yhdessä ja siten varmistetaan, että avustajajoukko on mukana hyvällä asenteella samoin kuin kaikki muutkin. Hyvä positiivinen yhteishenki ja eri osa-alueiden erityistuntemus vievät eteenpäin. Ja jos kesken tapahtumaa kohdataan yllättävä "este", pohditaan yhdessä miten se voidaan poistaa. Esimerkkinä tästä tämän vuoden Likkojen Lenkki Oulussa 12. elokuuta Raatin stadionilla; kenttää kiertävän juoksuradan poikki oli vedetty niin korkea kaapelikouru, että käsipyöräilijät ja pyörätuoliosallistujat eivät päässeet sen yli ilman apua. Pikaisen pohdinnan jälkeen päätettiin kokeilla kourun yli vedettävää mattoa, joka toimi. Hämmästykseksemme huomasimme, että matotettua reittiä käytti suurin osa osallistujista.

Pitkäaikaisista kumppanuuksista mainittakoon Tampereen kehitysvammaisten tuki ry ja TAMK. Oulussa suurin kiitos menee aktiiveille Petteri Saarelmalle ja Jaana Kostetille.