Info & yhdistys

Esteetön taide ja kulttuuri ry on 2011 Tampereella perustettu yhdistys, jonka toiminnan periaate on konkreettisesti auttaa tapahtumia, kulttuuripalvelujen tarjoajia, organisaatioita, teattereita ja yrityksiä parantamaan saavutettavuuttaan ja tavoittamaan uusia yleisöjä sekä osallistujia. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa saavutettavuutta Suomen kulttuuri- ja tapahtumakentässä ja edistää kaikkien ihmisten tasavertaista osallistumista kulttuuririentoihin ja tapahtumiin. 

Esteetön taide ja kulttuuri ry edistää kansainvälistä esitys- ja koulutusvaihtoa ja toimii kansallisen ja kansainvälisen verkoston rakentajana. Yhdistyksen keskeinen tehtävä on edistää erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia ja yhteistyömahdollisuuksia muiden taiteilijoiden kanssa sekä edistää heidän kansainvälistymistään. 

Vuodesta 2012 yhdistys on toteuttanut suomalaisten taiteilijoiden kansainvälisiä kiertueita sekä ulkomaisten asiantuntijoiden ja taiteilijoiden vierailuohjelmia Suomessa. Kansainvälinen verkosto kattaa kaikki mantereet.

Yhdistys on kehittänyt ACCAC Festival & Congress tapahtumakokonaisuuden ja toteuttanut sen kansainvälisen starttifoorumin 2013, täysimittaisen ACCAC Festival & Congress kokonaisuuden 2015 Tampere-talossa sekä ACCAC 2017 WARM UP -karnevaalin 2016 Tampereen Sorsapuistossa ja Tampere-talossa.

ACCAC Festival & Congress on 2016-2017 yksi Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurin kärkivientihankkeista sekä Aasian vientihankkeista.