23.10.2017

ACCAC Marokko

ACCAC ideologia saavutettavuuden ja ihmisten yhdenvertaisuuden osalta kulttuurissa ja sosiaalisessa elämässä otti taas uuden askeleen Afrikassa. Yhdistyksen puheenjohtaja osallistui Marokon Tetouanissa 15. lokakuuta järjestettyyn naisten foorumiin, jonka yhtenä teemana oli luonnollisesti myös vammaisten naisten oikeudet ja mahdollisuudet vaikuttaa päätöksiin.

Seminaarin järjesti Senhaja Association for Accessible Arts and Culture ja sen aikana allekirjoitettiin MOU yhteistyöstä Esteetön taide ja kulttuuri ry:n, ACCAC Globalin ja Senhaja Associationin välillä. Yhteistyön tavoitteena on koulutusseminaarien ja kaupallisen yhteistyön avulla vahvistaa Marokon ACCAC keskuksen toimintaa ja aloittaa esteettömyyskartoitusten tekeminen koko Marokon alueella mahdollisimman pian.

Senhaja Association tulee olemaan pioneeri Marokossa saavutettavuuden saralla ja työtä on edessä paljon.

Puheenjohtaja osallistui samalla kutsuttuna puhujana myös Marrakeshissä järjestettyyn Moroccan-Finnish Women*s foorumiin, jonka järjestäjinä olivat Suomen Suurlähetystö Marokossa sekä Institut International Recherche Scientifique. Tapahtuma oli osa Suomi 100 -juhlavuoden kansainvälistä ohjelmaa. Foorumin teemana oli "Leaders for a better world". Sen aikana julkistettiin ACCAC Marokon syntyminen ja luotiin hyviä kontakteja useisiin Marokon kaupunkeihin, yliopistoihin ja paikallisiin toimijoihin.