15.12.2017

ACCAC Nepal kasvukeskus perustettiin Aasian kiertueella

ACCAC Nepal

 

Esteetön taide ja kulttuuri jatkoi 2016 Koreasta alkanutta Aasian showcase kiertuetta Intiaan ja Nepaliin joulukuun 6.-12. päivä kuluvaa vuotta. Intiassa osallistuimme EARS Mumbai 2017 -tapahtumaan toteuttaen siellä sosiaalisen sirkuksen työpajakokonaisuuden Jarmo Skönin johdolla. Yhdistyksen aktiivi Jarno Jokela aloitti työpajan esiintymällä yleisölle teemalla ”tanssii pyörätuolin kanssa”.

Työpaja sai osallistujilta kiitosta ja se herätti laajaa kiinnostusta. Saimme useita yhteydenottoja sekä lasten että ikäihmisten kanssa työskenteleviltä tahoilta ja aloitamme neuvottelut sosiaalisen sirkuksen ja soveltavan liikunnan kehittämiseksi Intiassa. Työpajakokonaisuus edusti ACCAC Festival & Congress -tapahtumakokonaisuuden hyvinvointiaspektia. Mukanamme oli myös Espoossakin elokuussa esiintynyt korealainen sokea perkussionisti Jeon Kyungho, joka konsertoi True School of Music -musiikkikoulun näyttämöllä häikäisten yleisönsä taidoillaan. Jeon edusti showcasemme taidepuolta.

EARS Mumbai 2017 sisälsi yhdenvertaisuutta edistävää ohjelmaa sekä integroitua esittävää taidetta ja oli suuri kunnia olla siellä kutsuttuna paikalla edustamassa sen alan asiantuntijuutta. Tapahtuman järjestäjä Mumbai Assembly toi vahvasti esille Intiassa käynnissä olevia saavutettavuushankkeita ja festivaalien kaikille soveltuvia palveluita, joita on toteutettu viimeisten kahden vuoden aikana. Osallistumisemme EARS Mumbaihin oli hedelmällisempi kuin osasimme odottaa ja neuvottelut yhteistyöstä jatkuvat.

ACCAC Nepal perustettiin Katmandussa 12.12.2017

Intiasta delegaatiomme lensi Nepaliin, jossa Allnation Youth Nepal oli järjestänyt Katmandussa mielenkiintoisen vierailuohjelman ja värikkään seremonian ACCAC Nepalin kasvukeskuksen perustamisen kunniaksi. Ohjelma sisälsi nepalilaista perinteistä musiikkia ja tanssia sekä kansallispukunäytöksen myös Suomen Nepalin Suurlähetystön edustajien ollessa paikalla. ACCAC Suomi esiintyi seremoniassa sosiaalisen sirkuksen työpajalla, johon osallistui yli 70 lasta. Lisäksi ohjelmassa oli pyörätuolitanssia ja työpajaa.

ACCAC Nepal syntyi siis 12.12.2017. Ensimmäiset keskustelut ACCAC Nepalin perustamiseksi ovat alkaneet jo vuonna 2015 ennen Nepalin suurta maanjäristystä. Nyt yli kahden vuoden jälkeen vihdoin ACCAC Nepal sai alkunsa ja siitä tehdään paikallinen oma virallinen organisaationsa. ACCAC Nepalissa tulee heti alusta lähtien toimimaan viisi työntekijää ja kolme neuvonantajaa. Sellaisella ryhmällä ja nepalilaisella energisellä ja positiivisella asenteella yhteistyö varmasti lähtee vauhdilla eteenpäin, sillä keskustelut ACCAC kickoff seminaarin järjestämiseksi vuodelle 2018 alkoivat heti. Yhteiset tavoitteet saavutettavuuden edistämiseksi ja yhdenvertaisuuden lisäämiseksi nostivat leveän hymyn kaikkien kasvoille.