11.04.2018

Suomalainen näytelmäteos monina kieliversioina Euroopassa

Tiedote 11.4.2018

 

Suomalainen näytelmäteos saa ensi-iltansa kuudella/kahdellatoista kielellä Euroopassa

Tampereella vuodesta 2011 toiminut Esteetön taide ja kulttuuri yhdistys, joka on aktiivisesti rakentanut kansainvälistä taiteen ja kulttuurin verkostoa ja ollut mukana kotimaisissa ja kansainvälisissä yhdenvertaisuutta edistävissä hankkeissa, on sisällön tuottajana 2017 - 2019 Luova Eurooppa -hankkeessa.

Sign & Sound Theatre Europe on yhdeksän hankekumppanin joukko kuudesta Euroopan maasta. Ryhmän päätavoite on edistää kuurojen teatteria eri puolilla Eurooppaa ja erityisesti inklusiivisessa kaksikielisessä teatterimuodossa, jossa kuurot ja kuulevat näyttelijät ovat tasavertaisina näyttämöllä ja kuurot ja kuulevat katsojat ovat tasavertaisina yleisössä.

Tämän toteutumiseksi Sign & Sound Theatre Europe tuottaa Eero Enqvistin kirjoittaman Kukunor ja Unikuu -näytelmän vuoden 2018 aikana viidessä Euroopan maassa, kuudella/kahdellatoista kielellä. Hanke järjestää Sofiassa ja Lissabonissa avoimet työpajat, joissa tutkitaan uutta osallistavaa teatteritekniikkaa kuurojen ja kuulevien toimijoiden kanssa. Syyskuussa 2019 toteutuu hankkeen päätöskonferenssi Brysselissä.

Ensimmäiset ensi-illat toteutuvat huhti- toukokuun vaihteessa. Flaaminkielinen ja ranskankielinen Kukunor versio saavat ensi-iltansa Brysselissä 28. huhtikuuta ja toukokuun alussa Bulgarian Sofiassa ja Kroatian Zagrebissa. Kesän jälkeen syntyy vielä kaksi Kukunor -esitystä; Portugalissa ja Englannissa.

Idea sai alkunsa 2015 yhdistyksen Tampereella järjestämässä ACCAC Festival & Congress -tapahtumassa, jossa kaksikielinen Kukunor ja Unikuu- teatteriesitys oli tapahtuman pääohjelmistossa ja sen näki lukuisat kansainväliset taiteen ja festivaalikentän ammattilaiset.

 

Lisätiedot

Kirsi Mustalahti

045 855 7115

ja hankkeen omilta verkkosivuilta

https://signandsoundtheatre.eu/about