20.03.2019

Saavutettavuutta festarisaralla

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama pilottihanke ”Kaikkien Festari” haastaa festivaalit avaamaan lavansa kaikille esiintyjille.

ACCAC GLOBAL toteuttaa Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella suunnannäyttäjä kokeiluhanketta, jossa
pureudutaan festivaalien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen myös esiintyjien osalta.
Hankkeessa identifioidaan potentiaaliset suomalaiset inklusiiviset esiintyjäryhmät ja vammaistaiteen edustajat ja pyritään luomaan heille edellytykset kiertämiseen ja uusiin keikkailumahdollisuuksiin.


Saavutettavuuden eteen tapahtumissa on tehty aktiivisesti työtä mm. vammaiskentän toimijoiden toimesta
ja kannustettu järjestäjiä ottamaan huomioon erilaisten yleisöjen tarpeet. Kulttuuri kuuluu lainsäädäntömme mukaan kaikille, niin tekijöinä kuin kokijoina.

Tapahtumajärjestäjä hyötyy saavutettavuuden kehittämisestä monin tavoin. Tapahtuman asiakaspalvelu paranee ja mahdollisuudet tavoittaa uusia kävijöitä kasvavat. Esteettömyyden ja moninaisuuden edistäminen lisää myös tapahtuman yhteiskunnallista uskottavuutta ja houkuttelevuutta.

ACCAC Global siis etsii suomalaisia taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä, joilla on halua esiintymisiin Suomessa ja kiinnostusta myös mahdollisiin keikkoihin Suomen rajojen ulkopuolella ACCAC Globalin verkoston kautta. Hankkeessa laitetaan materiaalit ja raiderit kuntoon ja tehdään yhdessä työtä esiintymismahdollisuuksien lisääntymiseksi. Kaikkien taiteenalojen taiteilijat ovat tervetulleita mukaan esittelemään itsensä ja mahdollisuutensa.


Jos kiinnostuit niin laita sähköpostia Kaikkien Festari -hankkeen projektiassistentti Janna Maulalle. janna(@)kaikkienfestari.fi