18.07.2019

Globalin ACCAC yhteisömme kuulumisia

ACCAC 2019 tapahtumat Koreassa ja Egyptissä

Kansainvälinen yhteisömme kasvaa ja vahvistuu vuosi vuodelta ja uusia ACCAC -tapahtumia syntyy maailmalla. Viime vuonna juhlistettiin Nepalin ACCAC keskuksen toiminnan yksivuotista syntymäpäivää joulukuussa Kathmandussa. Tämän vuoden huippuhetket toteutuvat Egyptissä Kairossa syyskuun 11-14 päivä ja Etelä-Koreassa Iksanissa 14-17 marraskuuta. 

Parasta asiassa on todellakin se, että jokainen tapahtuma syntyy omista lähtökohdistaan nostaen esille tärkeimmät kulmat saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumisen osalta. Ja niinhän sen pitää mennä. Jokainen ACCAC toimija on asiantuntija omalla alueellaan ja vastuussa myös oikeiden sisältöjen valitsemisesta.

 Teema on mielenkiintoinen molemmissa tulevissa tapahtumissa!

ACCAC Egypti keskittyy naisten rooliin ja vaikutusvaltaan kulttuurin ja talouden kierrossa ja kehityksessä paikallisesti ja globaalisti. Virallisesti tapahtuman otsikko on, Women and the Circulation of the Economy and Culture. Puhujia tapahtumaan saapuu noin viidestätoista maasta. Suomea Egyptissä edustaa tulevaisuusvisionääri ja maailmankansalainen Sari Stenfors. Hän on tapahtuman yksi kolmesta pääpuhujista. Myös Esteetön taide ja kulttuuri on edustettuna sillä puheenjohtaja/perustaja Mustalahti kuuluu puhujakaartiin.

Egyptin syyskuinen tapahtuma on jatkoa huhtikuussa 2019 Hurghadassa toteutuneelle kansainväliselle seminaarille, jossa teemana oli vammaisten henkilöiden mahdollisuus vaikuttaa talouden kehitykseen yhteiskunnassa. Kairon syyskuinen tapahtuma on siis askel kohti seuraavaa 2020 tapahtumaa. 

Korean marraskuisen tapahtuman perustana sen sijaan on teema ACCAC One World One Family - Yksi maailma, yksi perhe!

Tapahtuman toteuttaja Samdong International on ETKU:n toiminnan, Suomen ja kansainvälisen, tukija vuodesta 2011 lähtien. Samdong on ollut mukana Suomen aktiviteeteissä 2012, 2013, 2015, 2016, 2017. Yhdessä olemme toteuttaneet tapahtumia Koreassa 2014, 2015 ja 2016 sekä Nepalissa 2018.

Marraskuun tapahtuma Koreassa on herättänyt kiinnostusta lähes 20 maassa ja kutsuja on siis lähetetty. Saavutettavuuskartoitukset tapahtumapaikkoihin on tehty ja nyt vaan odotellaan lopullista ohjelmaa. Tapahtuma tulee sisältämään kaikille kaupunkilaisille avoimen ohjelman, ammattilaisille ja kutsuvieraille suunnatun seminaarin ja Culture Exchange Programin. Suomeksi käännettynä ohjelmiston, joka sisältää musiikkia, tanssia ja vaikka mitä ja monelta mantereelta.

Suomesta kutsun Koreaan on saanut tamperelainen trubaduuri Jukka Törmä. Olisiko mitään mahtavampaa kuin Jukka edustamassa Suomea?