09.09.2019

ETKU ry:lle uusi varapuheenjohtaja

Esteetön Taide ja Kulttuuri ry:n uudeksi varapuheenjohtajaksi on valittu kulttuurin moniosaaja Anna-Kaisa Kautovaara

Kulttuurituottaja Anna-Kaisa Kautovaara on vuosikokouksessa valittu yhdistyksen varapuheenjohtajaksi. Kautovaaralla on laaja kokemus tapahtumatuotannosta ja kulttuurialalta eri sektoreilta. Hän on mm. työskennellyt vastaavana tuottajana Lasten taidefestivaali Kutituksessa ja tuottajana Espoon kulttuurikeskuksessa v. 2017-2018. Kulttuurikeskuksessa hän oli vastuussa lasten, nuorten ja ikäihmisten saliesityksistä ja muusta ohjelmistosta sekä elokuvatarjonnasta ja toimi kontaktihenkilönä Espoon Kaikukortti -hankkeessa. Kautovaara aloitti yhteistyön ETKU ry:n kanssa jo syksyllä 2018, kun Kutitus-festivaalilla toteutui saliesitysten viittomakielentulkkaus sekä oheisohjelmiston pyörätuolitanssi.

Järjestöpuolen kokemusta Kautovaara on saanut työskennellessään etenkin Cinema Events Finland ry:ssä ensin sihteerinä ja sittemmin myös puheenjohtajana. Hän koordinoi yhdistyksen toimintaa ja tuotti Future Shorts -lyhytelokuvaklubeja ja muita tapahtumia sekä toimi projektipäällikkönä Koneen Säätiön ja Taiteen Edistämiskeskuksen tukemassa kansainvälisessä lyhytelokuvienvientihankkeessa v. 2014-2015 ja Suomen Elokuvasäätiön tukemassa lyhytelokuvaverkkokauppahankkeessa v. 2015-2016.

Lastenkulttuuri on aina ollut Kautovaaran sydäntä lähellä. Hän perusti kotikaupunkiinsa Pieksämäelle Etelä-Savoon lasten oman elokuvatapahtuman Nukkekodin Filmifestarit, jota järjestettiin v. 2015-2017. Hän toimi projektikoordinaattorina Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa ja Lasten kulttuuriviikolla v. 2010-2011.

Kautovaara on valmistunut kulttuurituottajaksi Humanistisesta Ammattikorkeakoulusta v. 2015. Hänellä on kaksi aiempaa korkeakoulututkintoa media- ja dokumenttielokuva-alalta.

Kautovaaralla on vankka kansainvälinen kokemus ja verkostot. Hän asui, opiskeli ja työskenteli Lontoossa v. 2001-2010 ja oli opiskelijavaihdossa Sydneyssä, Australiassa v. 2003. Yksi Kautovaaran suurimmista intohimoista on matkustaminen ja uusiin kulttuureihin ja ihmisiin tutustuminen. Viime vuonna hän toteutti yhden pitkäaikaisimmista haaveistaan ja matkusti Latinalaiseen Amerikkaan neljäksi kuukaudeksi, vieraillen Chilessä, Perussa, Kolumbiassa ja Meksikossa. Aiemmin Kautovaara on matkustanut mm. Intiassa neljä kuukautta, jonka aikana hän kävi vapaaehtoistöissä lastenkodissa Puducherryssä, tutustuen kehitysvammaisiin orpolapsiin. Kautovaara viihtyy hyvin kaupungissa kulttuurin ja taiteen ym. parissa, ja yhä enenevässä määrin luonnossa retkeillen. Vapaa-ajalla hän harrastaa myös espanjan kielen opiskelua ja improvisaatioteatteria. Hän opiskelee tällä hetkellä metsäkylpyohjaajaksi.

Työelämässä Kautovaaran vahvuuksia ovat erilaisten tapahtumien tuottaminen, projektityöskentely, kansainvälisyys ja kielitaito.